söndag 28 juni 2020

Äkta hattrick av en HBK-produkt

Ett hattrick av Rasmus Wiedesheim-Paul – och så var andra 3-0-segern på mindre än en vecka i hamn. Jag undrar om RWP blir kvar hos oss hela säsongen.

Vi har haft många bra målskyttar genom åren. Men till skillnad från mittfältare, backar och målvakter, så har de faktiskt sällan varit egna produkter. När var senaste gången en HBK-fostrad spelare gjorde äkta hattrick i serien? Någon gång på 90-talet? Eller ännu längre tillbaka?

Trots den härliga segern igår så kan jag hitta några små skönhetsfläckar. J-södra fick komma till flera chanser i andra halvlek, trots att de var en man mindre, och vi hade faktiskt flyt som fick behålla nollan. Det kändes helt onödigt att ge dem chansen att väcka matchen till liv igen. Och det väcker frågan varför Haglund väntar så länge med byten? De som kom in – Ahlstrand, Karim, Svedberg – är ju fullt kapabla att göra ett bra jobb och borde fått mer speltid när de andra såg trötta ut. Hade ett par av bytena gjorts direkt efter 2-0 så hade gissningsvis inte J-Södra fått så många lägen.

Inga kommentarer: