söndag 19 januari 2020

Tankar efter en årspremiär

En årspremiär är alltid en höjdpunkt, och vi inledde på bästa sätt med en 3-1 seger mot LBK. Själv har jag tyvärr inte tittat på mer än sammandraget, men vissa tankar dyker ändå upp.

Fint att se våra tre unga, egenfostrade, offensiva talanger göra mål. Dessutom var det första a-lagsmålet för både Alexander Johansson och Oliver Hintsa. Kul! Kan man hoppas att någon av dem får en liknande utveckling som RWP under de kommande åren?

Thomas Boakye, som jag trott framför allt skulle konkurrera i försvaret i år, fick spela högerytter. HP uppger att det är Boakye och Hintsa som tävlar om högerytterplatsen, vilket – om det stämmer – är lite överraskande för mig. Jag hade nämligen trott att nyförvärven Samuel Kroon och Robin Östlind var förstaalternativen på kanterna. Men medan Kroon får beröm av Magnus Haglund över att ha tränat på ambitiöst redan innan säsongen startat, så saknades Östlind helt i första matchtruppen och sägs enligt Haglund behöva ”några träningar till innan han spelar match”. Det låter lite illavarslande, faktiskt. Har Östlind slöat under ledigheten? Inte den bästa starten, i så fall.

Precis som Boakyes placering på yttern överraskade mig så var det också med viss förvåning som jag såg att Edvin Kurtulus spelade ytterback. Visst gjorde han det helt okej där i fjol, men jag trodde ändå att det var som mittback han främst skulle konkurrera i år. Men med Boakye högre upp i planen är Kurtulus så klart betydligt närmare en startplats som högerback även framöver. Konkurrensen om positionen är dock fortfarande hård, i första hand med Viktor Ljung och Jacob Olsson.

För övrigt är det kul att se att truppen på hemsidan nu är uppdaterad, och att spelarna fått fylligare presentationer än vad de hade tidigare. Härligt om hemsidan kan få ett lyft när ideella krafter tagit över från inhyrda konsulter.

Inga kommentarer: