onsdag 7 augusti 2019

Billiga baklängesbollar och Boman som bommar

Det såg ut att bli en total slakt. Öis stormade fram och hade 3-0 efter mindre än en halvtimme. Men Ante G:s reducering stoppade blodflödet. Sedan var matchen jämn, men om det beror på att vi ryckt upp oss eller på att Öis dragit ner på tempot är svårt att avgöra. Slutresultatet blev det samma som när vi mötte göteborgarna i våras.

En sådan här överkörning – för så kändes det länge – är naturligtvis inte enbart ett par spelares fel. Och att lyfta fram enskilda negativa prestationer är något som jag är försiktig med att göra. Men jag tycker ändå att vi måste skärskåda två spelare lite extra efter deras senaste prestationer.

Den första är Malkolm Nilsson. Jag gillar verkligen Nilssons karaktär och hans HBK-hjärta är inte att ta miste på. Men nu släpper han för tredje matchen i rad in ett billigt mål. Det är helt enkelt inte acceptabelt. Kan det vara läge att testa Malte Påhlsson i helgen?

Den andre är Mikael Boman. När han värvades såg många honom som en frälsare. Själv var jag lite tveksam, och lyfte fram att han gjort ett enda mål under sina två år i Danmark. I HBK har han nu i tre matcher fortsatt med att vara extremt trubbig framför mål. Igår var det dessutom han – som ska vara så stark på huvudet – som släppte markeringen på Ailton som kunde nicka in 1-0. Hade Boman inte haft den historia som han har i HBK så hade han antagligen redan dömts ut som en fullständig flopp. Det enda vi kan hoppas på är att hans svaga prestationer beror på att han inte spelat så mycket på sistone och att det snart blir bättre.

Inga kommentarer: