torsdag 25 april 2019

När Höggi går så stannar Igor?

En av ganska få HBK:are som inte kan beskyllas för HBK:s svaga seriestart är offensivt skicklige Höskuldur Gunnlaugsson. Islänningen har fått exakt noll minuter i serien. Och fler blir det inte heller – nu lånas han ut till Breidablik i hemlandet under resten av året.

”Vi tog inte hit ’Höggi’ för att han skulle få sitta på en bänk”, kommenterar sportchef Tony Karlsson. Nej, det är klart – men ett smartare alternativ vore kanske att använda truppens skickligaste inläggsspelare?

Höggi får alltså byta bänknötande i ett lag på undre halvan av svenska andradivisionen mot kvalspel i Europa League. Är Breidabliks ledning dum i huvudet? Troligen inte – de vet nog vad de gör. Men vad jag ska svara om HBK:s dito är mer oklart.

Mest intressant i den här utlåningen tror jag ändå är det faktum att den överhuvudtaget sker. För hade vi varit på väg att byta tränare, som en del spekulerar i, så hade vi sannolikt avvaktat den nye tränarens bedömning innan vi skickat iväg en av våra mer talangfulla spelare.

Inga kommentarer: