söndag 8 juli 2018

Halvtid på kvalplats

För fyra omgångar sedan konstaterade jag att lagen i toppen hade alldeles för många poäng – hela fem lag minst två poäng per match i snitt och HBK låg under kvalstrecket. Men nu har den märkliga Superettan rättat till sig, och trots att vi tappat poäng två matcher i rad så kan man konstatera att vi ligger på kvalplats när Superettan gått in i halvtidspaus. Jag skulle inte bli förvånad om vi ligger där efter 30 omgångar också.

Rasmus Wedesheim-Paul har lånats ut till Värnamo. Helt rätt eftersom han behöver speltid. Med tanke på att även Dida Rashidi försvunnit under våren borde det kanske finnas rum för en offensiv förstärkning nu. Hittills har jag dock inte noterat några rykten.

Jesper Westerbergs initiativ #slutsåltörjan drog igång efter HIF-matchen. Riktigt positivt! Tyvärr tror jag dock att det blir långt ifrån slutsålt mot Degerfors – intresset sjönk nog ordentligt när vi gjorde en så svag avslutning på vårsäsongen. Möjligen har vi en liten fördel av att folk i slutet av juli kommer att längta efter fotboll igen.

Division två-laget Sävedalen blir motståndet i cupen. Helt klart överkomligt, även om det för min del gärna fått bli ett Skånelag, så jag haft nära till matchen.

Inga kommentarer: