torsdag 19 juli 2018

En rutinerad återvändare och en ung dito

Återvändare från utlandet är vi inte bortskämda med i HBK och det är naturligtvis glädjande när en spelare trots allt väljer att komma tillbaka till oss. Tyvärr har jag ändå lite svårt att förstå upphetsningen över att Ivo Pekalski anslutit.

För det första: På den position som Pekalski ska spela på har vi antagligen den allra bredaste besättningen. Pontus Silfwer, Marcus Mathisen, Jonathan Svedberg, Oscar Petersson, Andreas Hadenius och (om han kan kämpa sig tillbaka) Alexander Arvidsson är några av dem som kan spela här. Risken är att vi ger Peklaski speltid på bekostnad av våra egna talanger. Möjligen kan det vara en kortsiktig vinst, men en förlust på längre sikt.

För det andra: Peklaski är en bra spelare – när han är i matchform. Nu har han, om jag förstått det rätt, inte spelat något sedan han lämnade oss i augusti förra året. Frågan är hur lång tid det dröjer innan han är i form igen? Kanske lagom till att serien tar slut om drygt tre månader och han återvänder till England?

Däremot tycker jag att det är helt rätt att vi ger Alexander Johansson ett a-lagskontrakt. Johansson är ju faktiskt också en återvändare – han var några år i MFF. Hoppas nu att han kan ta sina målgörarinstinkter till seniornivå också – det är ju rätt många anfallstalanger som försvinner vid just det här steget.

2 kommentarer:

HBKericsson sa...

Spot on!


Exil sa...

Tack för fin kreddning på HÄB!