lördag 16 juni 2018

Molnen har spruckit upp

Idag för exakt två år sedan var HBK:s situation på många sätt likadan som nu. Vi spelade i Superettan, hade hunnit med tolv omgångar och spelet hade delvis varit knackigt. Så många likheter – och så mycket som skiljer.

2016 låg vi – trots alltså att spelet långt ifrån alltid stämde – på första plats i tabellen. Ändå var kritiken massiv. Exempelvis pumpade Himlen är blå ut fyra kritiska artiklar på tre dagar. "Hur i helvete kan vi vara så här dåliga", var en formuleringarna.

2018 ligger vi – trots att vi inte (i mina ögon) fått färre poäng än vi förtjänat i en enda match  – på FEMTE plats i tabellen. Ändå är kritiken även när vi inte spelat bra betydligt mildare och mer nyanserad.

2016 skrev jag ett inlägg med rubriken "Himlen alltid grå för Himlen är blå" där påpekade att vi ligger etta i tabellen och att det ensidiga negativa fokuset hos HÄB skadar HBK. Då blev jag kallad "rättshaverist" av en återkommande besökare på bloggen.

2018 är jag glad över att molnen spruckit upp över HÄB, så att även de kan se att Himlen är blå – ibland.

2016 tränades vi av Janne Jönsson. 2018 tränas vi av Igor Krulj. Hur har det påverkat supporterkritiken?

Och så för att vara tydlig: Jag tycker att HÄB gör ett hästjobb och är väldigt glad av sajten finns och är så aktiv. Tack.

1 kommentar:

HBKericsson sa...

Haha. Ja, det var väl längesedan molnen sprack upp i så fall :) Det var under några dagar det kom flera kritiska artiklar där det drogs paralleller till Hamréns landslag under pågående EM som jag minns det. Kan hålla med om att det blev lite för mycket även om där ju finns en viss glimt i ögat i texterna också. I mitt fall har kritiken ingenting med vem som är tränare att göra,jag var ju själv lyrisk när Jönsson kom (vilket också kan kännas lite överdrivet så här i efterhand) utan det är nog mer att jag själv kan känna att jag varit lite för kritisk ibland och därför försöker vara just lite mer nyanserad. Hade gärna skrivit mer och oftare positivt om HBK men som det sett ut det senaste decenniet har det funnits en hel del att ifrågasätta tycker jag. Tack för berömmet också och tack själv för en läsvärd blogg! /Håkan