torsdag 16 juni 2016

Himlen alltid grå för Himlen är blå

Vi leder Superettan. Det kan man knappast tro när man läser Svenska Fans Himlen är Blå. På tre dagar har sajten pumpat ut inte en, inte två, inte tre utan hela fyra artiklar som är kritiska mot HBK. "Hur i helvete kan vi vara så här dåliga", är bara en av formuleringarna.

Jag fattar faktiskt ingenting. Visst hade vi kunnat ha bättre spel – för det kan man alltid. Men vi TOPPAR SERIEN! Vi har släppt in fem mål på 12 matcher, varav två straffar. Det är otroligt bra. Det är värt mängder med hyllningar. Att det dessutom har skett i samband med att vi bytt spelsystem skulle kunna vara ett skäl att lovprisa vår tränare. Men för Himlen är blå är himlen alltid grå och man väljer istället att kritisera tränaren. För att låna en HÄB-formulering: Vad i helvete kräver ni?

Vi kan till exempel jämföra med förra gången som vi låg i Superettan. Då vann vi inte serien (vilket vi kanske inte gör i år heller, men det är där vi ligger idag), utan slutade trea. Och detta trots att vår tränare då fick möjlighet att bygga ett helt nytt lag och kunde hämta in både ett helt nytt mittfält och ett helt nytt anfall utifrån (Kiddi, Blomberg, Nyström, Rojas, Boman och Baldvinsson). I år har vi värvat mer blygsamt och istället gett våra ungdomar chansen – Andreas Bengtsson, Alexander Berntsson, Marcus Johansson, Sead Haksabanovic har alla tagit sig in i startelvan i år efter att tidigare bara ha gjort enstaka gästspel. Himlen är Blå påstår att vår tränare i Norge inte hade fokus på att talangutveckling, alltså raka motsatsen till vad andra säger – och raka motsatsen till vad han har visat i handling: Janne Jönsson lät sju spelare från egna verksamheten göra debut i startelvan under sitt första år, medan hans företrädare Jens Gustafsson bara släppte fram fem egna juniorer på sina 3,5 år.

Ja, himlen är just nu verkligen blå tack vare HBK. Jag hoppas att molnen spricker upp hos Svenska Fans snart så att även Himlen är Blå-redaktionen får se solen. För visst är det okej att vara kritisk, men denna ensidiga negativa rapportering kommer naturligtvis att färga av sig på intresset för och inställningen till HBK hos supportrarna.

5 kommentarer:

Stewball sa...

Du kanske skulle nämna denna sida också. Finns allt från riktigt gnäll till glädje över att vi ligger till så bra som vi gör. Vissa spelare och en viss tränare har fått riktigt mycket skit under försäsong och seriespel. Att vi leder tabellen utgör inget hinder för gnället. Tråkigt men mycket sant!
/www.facebook.com/groups/179254585482124/

Anonym sa...

Ja du. Nu verkar dock turen ha vänt. Så fort vi möter lite kvalité, ja då smäller det. Akopoveta tackar och tar emot från sömniga backar. Kritiken mot hbk har varit befogad. Det här spelet hör inte hemma i allsvenskan. Sparka ut den där sömniga tränaren..

Exil sa...

Tyvärr missade jag Frej-matchen och den går ej att se i efterhand på Cmore som jag hade räknat med, men har ju sett resultatet. Det är möjligt att spelet inte hör hemma i allsvenskan. Vi spelar dock inte i allsvenskan utan i superettan – och vi leder fortfarande den serien. Självklart kan alla lag göra några bottennapp per säsong. Vi som varit med ett tag minns till exempel när Ljungskile vann med 5-2 i maj 1997. Fem månader senare säkrade vi guldet genom att besegra samma lag med 3-0.

Anonym sa...

Det börjar bli ganska mycket rättshaverist över denna bloggen. Från att tidigare med rätta kritiserat HP för deras lite för vänskaplig förhållande till HBK är det nu fulla breddsidor mot även Fredrik Jonsson och HÄB. Att gå till generalangrepp bara för att man inte delar analysen?

Man kan ju undra vad bloggaren har för gräns på att supportrarna får vara missnöjda. Är det bara resultaten som räknas, dvs tabellplaceringen? 1-3 = allting är honkey-dory 4-16 = shit vad uselt?

Exil sa...

Anonym 20 juni/
Ingen tvingar dig, eller någon annan, att läsa bloggen. Det här är mitt personliga forum och jag har inga skyldigheter mot dig, mot HBK, mot HP, mot KvP eller mot HÄB – jag skriver vad jag vill, ger min bild, hyllar ibland, sågar ibland, försöker vara nyanserad för det mesta. Men jag ser det som extra viktigt att lufta mina tankar när de går emot en bild som sprids av andra, större medier med hundrafalt större makt – om inte annat för att bredda debatten. Om jag tycker exakt likadant som HP, HÄB, KvP eller något annat stort medium så tillför ju inte mitt inlägg så mycket. Är du inte intresserad av min bild är du mer än välkommen att göra något annat med din tid.

Men för att bemöta ditt inlägg mer precist: Gör du nu inte precis samma sak som du anklagar mig för – går till generalangrepp, dessutom för din del kryddat med nedsättande personangrepp, för att du inte delar min bild? Däremot var min analys av HP tydligen okej eftersom du delade min bild då.

Till sist så kan jag konstatera att det verkar reta många att jag påpekar att vi fortfarande leder serien. Men resultat är trots allt det allra viktigaste i fotboll. Eftersom du hittills har varit en återkommande gäst, och förhoppningsvis läst det inlägg du kommenterar, så vet du naturligtvis att jag tycker att det är okej att vara kritisk, men att det jag reagerar på är den ensidiga negativa rapporteringen på Himlen är Blå dagarna innan inlägget publicerades. Denna rapportering står inte i proportion till HBK:s insatser och resultat.