lördag 21 april 2018

Ett lag i spillror

Två usla prestationer blev tre - och en fullt rättvis förlust mot Öis. Göteborgarna gjorde två mål, vi hade inte ens så många chanser på hela matchen.

Så vad beror vår förskräckliga säsongsinledning på? Det finns säkert många orsaker, men utan tvekan måste vår tränarstab ta på sig en stor del av skulden. Vi spelar ett system, 3-5-2, som verkar passa vår trupp särdeles illa.  Vi har placerat Höskuldur Gunnlaugsson, en offensiv spelare med ytterst begränsad defensiv, som höger wingback. Vi har ställt upp med en iskall, säkerligen fortfarande skadepåverkad Johan Oremo, som vad det verkar enbart tagits ut på gamla meriter – ja, uppenbarligen inte på vad han bidrar med idag. Vi har värvat fyra spelare – och två av dem är tydligen så dåliga att de inte fick en minuts speltid idag (Andreas Hadenius och Thomas Boakye), medan nummer tre (Dida Rashidi) spelade från start men byttes ut först av alla efter en riktigt svag insats.

Men som sagt – det finns ju andra orsaker också. Pontus Silfwer, som jag hyllat stort tidigare, har verkligen inte glimrat hittills. Marcus Mathisen har slagit bort så många passningar att han knappt kan hamna i topp tre i passningsprocenten, även om han inte missar en enda passning till i år. Malkolm Nilsson har visat att han tyvärr är långt ifrån att fylla Isak Petterssons skor. Och våra ungdomar, som Alexander Berntsson och Andreas Bengtsson, verkar inte utvecklas.

Två spelare får godkänt hittills: Peter Larsson, som jag varit tveksam till tidigare, och Gabriel Gudmundsson, som är den enda som skapar något offensivt. Möjligen kan Kosuke Kinoshita också räknas in här – det har i alla fall känts lite spetsigare där framme då få minuter han spelat.

1 kommentar:

peger sa...

Igor har ju sedan länge varit tydlig med att han vill spela 3-5-2.
Då måste man ju se till att värva spelare som passar in i det systemet.
Vad som saknas (sedan länge) är en röd tråd som alla i föreningen jobbar efter.