måndag 10 juli 2017

Krulj obesegrad och Jönsson till Japan

Ännu en match mellan ett gult och ett blått lag, ännu en match som kunde slutat hur som helst, ännu en match som vi säkerligen förlorat med uddamålet i våras – men Igor Krulj vet ännu inte hur det känns att lämna planen med noll poäng som huvudtränare i HBK.

Med tanke på hur matchen utvecklade sig är jag riktigt nöjd med en poäng, men det kändes som att vi hade mängder med fina lägen där den sista touchen och sista passningen är något slarvig. Och såg ni hur arg och besviken en omarkerad Sead Haksabanovic blev när Gabriel Gudmundsson valde att skjuta i slusekunderna istället för att passa honom? Där kunde vi fått första bortasegern mot IFK Göteborg sedan år 2000 och första allsvenska bortasegern överhuvudtaget sedan 2014...Dagens andra stora nyhet är så klart att Janne Jönsson lämnar klubben på riktigt. Förklaringen att han släppte tränarsysslan för att kunna fokusera på transferbiten ekar därmed ännu mer ihåligt – det är ju precis nu när transferfönstret öppnar som vi hade behövt en manager. Å andra sidan är det nog bara bra att Igor kan fortsätta med sitt förändringsarbete i den riktning som han själv vill, utan att behöva visa hänsyn till sin företrädare.

Samtidigt vill jag tacka Janne Jönsson för hans insatser i klubben under den här sejouren. Någon succé blev det verkligen inte, men inte heller det fiasko som många vill få det till. HBK av idag har en bättre och – framför allt – betydligt mer utvecklingsbar trupp än vad vi hade när Janne Jönsson fick jobbet i slutet på 2014. Och, bland annat tack vare att Jönsson tidigt släppte fram Sead Haksabanovic, har vi också en betydligt ljusare ekonomisk framtid.

Inga kommentarer: