fredag 28 juli 2017

Högre eller lägre nivå, Tony?

En vass isländsk vänsterytter som är på "en helt annan nivå än Kristinn Steindorsson när han kom hit". Så beskriver vår ordförande/manager vårt färska nyförvärv Höskuldur Gunnlaugsson. Med tanke på att vi dessutom skeppat iväg tre spelare gratis för att få hit honom så är det omöjligt att inte få höga förväntningar på en isländsk vulkanexplosion på vänsterkanten i höst.

Men Tony Karlssons ord är en sak, statistiken säger något annat. Likheterna mellan Kiddi och Gunnlaugsson är många – både är alltså vänsteryttrar, båda kommer från Breidablick och båda har blivit utsedda till årets unga spelare på Island. Men medan Kiddi hade gjort 31 mål på 72 matcher i isländska ligan när han kom hit så har Gunnlaugsson bara nätat 11 gånger på 67 matcher. Är detta verkligen "en helt annan nivå än Kristinn Steindorsson när han kom hit"? För du talar väl inte om en lägre nivå, Tony?

Men nej, jag väljer jag naturligtvis att hoppas på succé. Och som en bonus: med Gunnlaugsson på vänsterkanten kan dessutom kanske Sead Haksabanovic ta över som släpande anfallare och äntligen få komma med mer i spelet igen.

Inga kommentarer: