lördag 18 februari 2017

Underskattning att lämna de bästa på bänken

HBK skulle inte underskatta Vänersborg, påstod Janne Jönsson. Men med sin laguttagning gjorde han just det, menar jag. Två av de fyra spelare som håller en klart högre klass än resten av truppen och borde vara helt givna i elvan satt nu istället på bänken: Ivo Pekalski och Fredrik Liverstam (övriga två i den kategorin är naturligtvis Marcus Mathisen och Sead Haksabanovic).

Men även utan Pekalski och Liverstam i startelvan ska vi naturligtvis ändå vinna mot ett fjärdedivisionslag. Nu var istället Vänersborg bästa laget och hade flera riktigt heta chanser förutom målen. Objektivt sett kan jag faktiskt tycka synd om dem. Vi fick två domslut som inte var fel (utvisningen och straffen), men som inte var helt givna. Vi fick antagligen fördel av den där domarinställningen som så ofta drabbat oss negativt: att det är lite enklare att flöjta fördel åt den större klubben.

Rasmus Wiedesheim-Paul har lånats ut till Landskrona och Kosuke Kinoshita har fortfarande inget arbetstillstånd. Det börjar bli tunt där framme. Men Vänersborgs tvåmålsskytt Valon Gashi hade nog inte gjort bort sig i HBK:s anfall...

Märkligt för övrigt hur snabbt HBK har svängt om Kosuke Kinoshita. För drygt två veckor sedan var Janne Jönsson så osäker på honom att man valde ett korttidskontrakt som skulle förlängas i sommar – och så kom i veckan beskedet att man redan nu försöker få till en förlängning. Med tanke på att Kinoshita provspelat i totalt närmare en månad innan korttidskontraktet skrevs på så känns det som att HBK borde ha kunnat ge ett långt kontrakt redan då.

Låt oss ändå avsluta med det positiva: Fredrik Olsson är inne i ett riktigt målstim och vi har fortfarande cupavancemang i egna händer – det räcker med två vinster.

Inga kommentarer: