onsdag 26 oktober 2016

Blåsvart firande och ungdomligt gnäll

Det blev som jag fruktade: ett blåsvart lag fick fira en allsvensk plats på Örjans vall. Det kommer, med största sannolikhet, inte blåsvarta HBK att få göra, utan nu tyder allt på att platsen vi förhoppningsvis får fira på är Olympia.

Sirius vann rättvist i måndags. Visst kan man gräma sig lite över att om vi hade bytt domare med AFC så hade vi antagligen fått två straffar och de blivande eskilstunaborna noll. Men domaren är ju en del av fotbollen – ibland har man flyt, ibland inte, och man minns lättare de domslut som går emot.

Jag hyllade ju Sead Haksabanovic förra veckan – och att han är smått unik i dagens fotboll inser man när man läser Henrik Johanssons gnäll. 18-åringen kräver alltså att hans moderklubb ska garantera honom speltid för att han ens ska överväga att skriva på ett kontrakt. Inte ens för en 18-åring borde det vara svårt att förstå vad som gäller: är du bra nog får du chansen. Det är ju inte så att Janne Jönsson inte har gett unga spelare chansen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Janne Jönsson vår alldeles egna demontränare. Ingen taktik, ingen spelidé, ingen energi. Vilket skämt. Herregud
Jösses

Anonym sa...

Ja. Janne Jönsson suger verkligen. Orkar knappt göra byten eller taktiska förändringar under pågående match...

Anonym sa...

Özkan kvartersgänget afc rakt upp till allsvenskan! Demontränaren har superettans bästa trupp men får spelarna att underprestera med sitt energilösa, trötta beteende. Janne Jönsson den överbetalde demontränaren....