onsdag 29 juni 2016

Två borta – men ändå hård konkurrens

Drygt 30 minuter i sin debut i startelvan fick Alexander Arvidsson. Sedan rök korsbandet igen. Otroligt tråkigt, men skönt att höra att det inte är den gamla skadan som gått upp. Och att det går att komma tillbaka trots flera knäskador är ju Marcus Johansson ett bevis på.

Att Junes Barny försvinner till marockanska Difaa El Jadida är däremot bra. Barny har visserligen varit ordinarie sedan han kom till HBK, men har aldrig riktigt fått ut den kapacitet som vi anade under försäsongen 2014. Därför är det bättre att vi får en liten slant för honom nu och ger andra spelare chansen.

Så behöver vi nu, när två centrala mittfältare försvunnit, förstärka i den lagdelen? Nej, jag tycker inte det. Vi har ju lika många innermittfältare tillgängliga som vid säsongsstarten, med den skillnaden att Junes Barny har ersatts av Ivo Pekalski (som ju, precis som Arvidsson, fortfarande höll på med rehab när säsongen drog igång). Och ska vi nu fortsätta med 4-4-2 blir konkurrensen ändå tuff om de två platserna i startelvan, med Antonio Rojas, Kristoffer Fagercrantz, Sead Haksabanovic, Rebin Asaad och möjligtvis Jonathan Svedberg som möjliga andra alternativ.

Och så kan vi glädja oss åt lite välbehövliga slantar när båda Marcus Antonsson och Kalle Johnsson bytt klubb. Bra!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har nu sett Pekalski i ett par matcher. Senast idag Live på "Skyttan". Tyvärr har skadorna satt dina spår. Ivo vågar inte gå in i närkamper, han kommer få mycket svårt att komma tillbaka. Tragiskt men det är tyvärr kört.
Bengtsson vägrar skriva på ett nytt men alltför snålt kontraktsförslag och ställs därmed i frysboxen. Hbk är på väg att etablera sig till ett mediokert S1-lag.

Exil sa...

Jag kan hålla med om att Pekalski inte har imponerat hittills. Och resultaten när han har startat har varit långt ifrån strålande: 2-5 och 1-4...

Stämmer det du skriver om Bengtsson så är det mycket synd. Dels för att att han imponerat hittills och skulle behövas på plan om han är i form, dels eftersom vi verkligen måste göra allt för att behålla våra talanger.