söndag 9 augusti 2015

Snart lika dåliga som Halmia

Fotboll går ut på att göra mål. Och även om jag allt som oftast är väldigt förtjust i stabilt försvarsspel så måste vi börja hitta målet snart. Faktum är att vårt målsnitt just nu (0,63 mål per match) är det sämsta i allsvenskan sedan Halmia åkte ut med dunder och brak 1979 (15 mål på 26 matcher gav 0,58 mål per match). För att klå Halmias bottenrekord när säsongen är slut måste vi nå 18 mål i år – vete tusan om vi klarar det.

Så var vi då nära att få in en boll i dagens möte med jumbon Åtvidaberg på hemmaplan? Nja, visst gjorde målvakten några fina räddningar på två lägen för James Keene, men annars var det ganska tamt. Nyförvärvet Matthew Rusike gjorde inget större avtryck.

Men försvarsspelet var återigen bra och Stojan Lukic var stabil. Alltid något. Och jo – vi kröp ju faktiskt närmare FFF också och utökade dessutom avståndet till ÖSK.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker du har npgra fel. Vi kommer göra fler mål än halmia. Via henningsson och rusike så har vi 5-6mål bara av dem och de kommer även passa fram keane vid några tillfällen

Exil sa...

Visst kan vi hoppas på att vi får igång målskyttet. Henningsson gjorde ett piggt inhopp i sin första match, men var mer anonym mot Åtvid. Rusike imponerade inte överdrivet på mig mot Åtvid, men där finns troligtvis mer att hämta.

Faktum kvarstår dock att om vi inte gör minst 6 mål på våra avslutande 11 matcher så får vi ett sämre målsnitt än Halmia hade 1979. Och Halmias målsnitt det är året är faktiskt det sämsta genom tiderna i allsvenskan...