onsdag 18 december 2013

Idiotin klubbad

Så har då kommunens usla förslag till lösning på arenafrågan klubbats. Genom att titta i kommunstyrelsens eget underlag hittar jag flera märkliga saker som borde ha fått åtminstone någon politiker att reagera:
* I jämförbara kommuner gör man om- eller nybyggnad av fotbollsarenor för mellan 90 och 300 miljoner kronor. Politikerna har alltså svart på vitt att Halmstad är den kommun som satsar allra minst (75 miljoner kronor).
* "Kapaciteten medger matcher med normalt åskådarantal de senaste fem åren". Smaka på den! De senaste fem åren, när vi legat i botten och till och med åkt ur och därför spelat i Superettan, är alltså vad man tar som utgångspunkt. Sedan skriver tjänstemannen att en utvidgning kan bli nödvändig om publikintresset ökar till samma nivå som femårsperioden före det (i genomsnitt 7424). Men hur tusan ska publikintresset kunna öka till den nivån när maxtaket nu blir lägre (7135) än genomsnittet 2003-2007?
* Belysningen behöver bytas ut om 6-8 år - om inte kraven ökar för då måste de bytas ut tidigare. 75 miljoner räcker alltså inte mer än några år framåt.
* Det finns, vad jag förstår, inga skyddsåtgärder mot översvämningar i de 75 miljonerna. Med tanke på att översvämningar enligt alla rön kommer att bli betydligt vanligare hade naturligtvis en placering på Sannarp varit bättre.
* Om vi skulle kvalificera oss till gruppspel i en europeisk cup - ja, får vi precis som 2005 spela våra matcher i en annan stad eftersom arenan inte lever upp till kraven.

Detta är underligheter som jag som lekman hittar på cirka en halvtimme. Hur tusan kan heltidspolitiker släppa igenom det här? Och var är journalisterna som borde kunna gräva i det här och ställa makthavarna mot väggen?

För att komma bort från allt det negativa så kan vi notera att Viktor Ljung skrivit på nytt kontrakt. Bra. Får vi se något nyförvärv före jul?

1 kommentar:

Anonym sa...

Är inte så konstigt att man ogillar våra beslutsfattare i staden. Varför ser dom inte vad dom allra flesta andra ser?!