torsdag 7 februari 2013

Frejdh och Fidde in i styrelsen

Två gamla HBK-profiler är på väg in i styrelsen: Tommy Frejdh (som nätade dubbelt på straff i min premiärmatch på Örjans vall) och Fredrik Andersson, som i så fall gör comeback. Kul, särskilt med tanke på att två andra före detta spelare lämnat styrelsen: Bengt Sjöholm och Hacke Andersson.

Idag har för övrigt exakt en månad gått sedan försäsongsträningen drog igång. Två träningsmatcher har spelats, och resultaten får oss HBK:are knappast att bli muntra: först förlorade vi mot ett lag från andradisionen och sedan blev vi utklassade av en seriekollega. Visserligen vilade vi en del spelare i första matchen och visserligen har fokus mest legat på fysiken så här långt. Men det är ju så försäsongen ser ut för alla lag - man bygger upp sig inför den riktiga säsongen och experimenterar med spelare och uppställning. Jag hoppas naturligtvis att det stämmer att HBK har tränat hårdare än andra, men jag känner mig knappast säker.

Vad det gäller truppen så är den fortfarande inte spikad. En Mjällbybloggare påstod ju i förra veckan att Westerberg skulle skriva på för HBK före fredag. I söndags påstod han tvärt om att Westerberg var på väg till Mjällby. Det enda vi lärda oss av den historien var att Klacksparken.com inte är att lita på. Men med tanke på att Mjällbys ekonomi verkar ruskigt risig så gissar jag att HBK trots allt ligger bäst till för Westerbergs påskrift. HP:s Wickström tror att det handlar om pengar och tar upp att Valmir Berisha inte skrev på för Celtic vilket gjorde att HBK inte fick något extra tillskott till ekonomin där. Däremot kanske vi kan få en mindre summa om Joakim Wrele skriver på för Falkenberg, som han provtränar med idag. Wrele spelade en enda match från start i fjol och har tuffare konkurrens om yttermittfältsplatserna i år, så han skulle inte saknas särskilt mycket. Det skulle nog inte heller skada att banta truppen något, särskilt med tanke på ekonomin, eftersom vi just nu har 26 man kontrakterade.

Inga kommentarer: