måndag 9 april 2012

Reflektioner efter premiären

Jag trodde att det var slut på de senaste säsongernas ångest över HBK:s erbarmliga spel, nu när motståndet håller betydligt lägre klass. Jag hade fel. En rättvis förlust idag och vi hade knappt en målchans mot ett lag som förra året var nära att åka ner i tredjedivisionen.

Jag hoppades i min truppanalys inför säsongen att Antonio Rojas och Peter Nyström skulle kliva fram och visa mer än vad de har gjort under försäsongen. Det gjorde de inte. Ingen av dem känns ännu som spelare som kan lyfta oss mot toppen.

Gudjon Baldvinsson och Mikael Boman såg dock intressanta ut, särskilt den förstnämnde. Men ska vi verkligen mata ständiga långbollar på anfallsduon?

Kristoffer Thydell har jag inte sett storheten i förut, men idag är han bäste HBK:are.

Varför bytte Jens in backen Viktor Ljung när mittfältaren Johan Blomberg blev skadad med knappt tio minuter kvar? Både anfallaren Marcus Antonsson och målfarlige mittfältaren Jonas Gudni Saevarsson fanns på bänken.

3 kommentarer:

Peter sa...

Reagerade också på bytet Blomberg - Ljung. Men känns inte som att det är första gången Jens gör så, tyvärr. Många väldigt ologiska byten han gör.

Tyckte även bytet Nyström - Thydell var märkligt, när Saevar fanns på bänken, dock gjorde ju Thydell en bra match. Men redan innan så tyckte jag faktiskt att Saevarsson skulle tagit Rojas plats i startelvan en sånhär match.

Gud vad jag babblar, hejs!

Fjärås sa...

Nyström var kass pga smällen. Rojas var kass för att han fick hela innermittfältet för sig själv. Förlusten säger jag att Jensa i första hand ska ta på sig då han inte byter ut Nyström tidigare.

Ljung byttes in för att Ryan skulle flytta upp på yttermittfältet.

Exil sa...

Fjärås/
Jag sågar varken Nyström eller Rojas, men det de visade igår var tyvärr inget som fick mig övertygad om att vi gjort bra värvningar.

Ja, det är klart att Miller flyttade upp på mittfältet när Ljung kom in. Men Miller har ju knappast gjort sig känd som en offensivt stark kraft, så laget blev ju mer defensivt än om någon mittfältare eller anfallare bytts in och Miller fortsatt på backplats. Eller så kunde Miller flyttat upp och vi kört till exempel 3-4-3 för att få till en slutforcering.

Peter/
Ska vi gissa att Saevarsson stärkte sina aktier genom att inte spela alls? Fast jag tror att vi får se samma innermittfält på lördag också - Jens vill nog visa sina värvningar att han tror på dem.