onsdag 25 augusti 2010

De berömda marginalerna

Det var absolut inte orättvist att MFF vann i måndags. Men vi ska inte glömma att HBK före MFF:s första mål hade en stolpträff, en ribbträff, en boll i nät som dömdes bort för offiside (korrekt men knappt) och ett drömläge där Sise får ordentlig felträff. När MFF sedan punkterar matchen med 0-2 en bit in i andra halvlek så är det med ett skott som går stolpe in, istället för stolpe ut som för HBK:s del. Som så många gånger förr har ett lag som är i fin form marginalerna med sig, medan lag i botten oftast har dem emot sig. Så där är jag beredd att hålla med Lasse Jacobsson i Lars-Åke Englunds fina intervju med vår tränare: vi skapar ju faktiskt målchanser.

Apropå intervjun med Jacobsson så finns det massor av spännande läsning där, till exempel om Görlitz problem att prestera på senare tid, om att utveckla spelarna, och om HBK:s framtid. Jacobsson säger också att han tror att det är sju spelare som har kontrakt som går ut. Jag får det till minst nio: Texas, Tommy Jönsson, Tomas Zvirgzdauskas, Markus Gustafson, Mikael Rosén, Pehr Andersson, Alexander Prent, Emir Kujovic och Anselmo. Antingen så har några av de här killarna förlängt, eller så räknar Lasse fel. Men det är intressant att han nämner Prent bland spelarna som blir "åldermän" - betyder det att holländaren mot alla odds fått förlängt kontrakt?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Markus Gustafson skrev ett fyraårskontrakt.

Exil sa...

Ah, det hade jag missat. Vad bra. Det lilla jag har sett av honom har varit imponerande. Förhoppningsvis är han snart ordinarie.

gocke sa...

Tror att jag slarvat med punkter och komman. Om jag minns rätt från intervjun låg betoningen på att det var Johnny och Järdler som blir åldermän.

Räcker förresten inte Prents kontrakt över nästa år också? Skrev inte även han på ett fyraårskontrakt inför 2008?

Exil sa...

Enligt Prent själv så går kontraktet ut 31 december i år. Se den här artikeln:

http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/138567/Prent_wil_vertrekken_bij_Halmstads_BK.html

gocke sa...

Hmm, ja säger han det så stämmer det väl. Och vill han lämna (vilket han väl säger?) så är det väl ingen som gråter några floder?