tisdag 4 augusti 2009

HBK är ett skånskt lag

Det finns de som tycker att Halmstad inte förtjänar HBK. Och på en punkt har de i princip fått som de vill - HBK är nämligen inget halländskt lag. Det här är en möjlig startelva: Bahne (Finland) - Salomonsson (Skåne), Jönsson (Skåne), Lundberg (Skåne), Järdler (Skåne) - Sparv (Finland), Saevarsson (Island) - Görlitz (Tyskland), A Kujovic (Skåne), Olsson (Skåne) - E Kujovic (Skåne). Sju skåningar, två finländare, en islänning och en tysk.

Ska man göra samma tankeexperiment och försöka få in så många hallänningar som möjligt måste man använda en hel del spelare som är långt från startelvan för att kunna skrapa ihop fem hallänningar (Kalle Johnsson, Emil Jensen, Anel Raskaj, Kujtim Bala och Joe Sise).

Faktiskt är det så att av de sju skåningarna är sex från nordvästra delen av landskapet (alla utom Tommy Jönsson). Lite förvånande att inte Helsingborgs Dagblad har hårdare bevakning på HBK - det är ju antagligen ett mer lokalt lag än de elitlag som har sina hemmaplaner inom tidningens spridningsområde.

Något helt annat - tabellpositionen börjar bli prekär. Jag har försökt att vara optimistisk, men det är inte utan att man börjar att bli lite orolig för nedflyttning. Som tur är verkar det finnas några riktigt usla lag bakom oss i tabellen.

Inga kommentarer: