tisdag 12 maj 2009

Jag tjatar vidare om Arenapartiet

I år är det fem år sedan HBK kom tvåa i Allsvenskan och behovet av en ny arena blev akut. Inte mycket har hänt sedan dess. Att HBK behöver en ny arena, eller i alla fall en kraftigt ombyggd Örjans Vall, framstår som mer och mer nödvändigt. Men i förra veckan fick vi ytterligare ett besked från politikerna att de vägrar att prioritera frågan. Som fotbollssupporter måste man inse att politikerna naturligtvis gör sina egna politiska val, men ingenting hindrar oss från att försöka påverka dem.

Redan för snart två år sedan presenterade jag idén om ett Arenaparti. Jag drog paralleller till det då nystartade Piratpartiet och menade att Arenapartiet borde arbeta enligt samma modell: ge stöd till det block som lovar en ny arena. Och även om partiet skulle misslyckas med att ta sig in i kommunfullmäktige så skulle dess blotta existens tvinga fram ställningstaganden och aktivitet i arenafrågan från från de andra partierna. Precis det ser vi nu i fallet Piratpartiet - i och med att partiet har blivit en kraft att räkna med i årets Europaval så har de andra partierna tvingats att också engagera sig i internetfrågor.

Nästa kommunval är om ett drygt år. Än är det inte för sent för ett Arenaparti att kunna påverka utvecklingen inför det valet. Om partiet leds av rätt sorts personer (driftiga och vältaliga) är jag övertygad om att arenafrågan kan bli en oerhört viktig valfråga i Halmstad. Så om du bor i Halmstads kommun - kom igen och starta Arenapartiet!

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

Med kommunens dålida ekonomi lär det minst ta fem år till !