tisdag 12 augusti 2008

Reflektioner efter Helsingborg

HBK testade en tysk och klubben blev nöjd. Nu är fansen också övertygade om Michael Görlitz storhet. Själv påstår tysken att han bara är på 90 procent av sin fysiska förmåga - för min del räcker det att han håller samma klass som igår även framöver. Blir han ännu bättre har vi värvat en av allsvenskans bästa spelare alldeles gratis.

Michael Görlitz i all ära, men det som var allra viktigast för segern igår var inställningen. Om tändningen i huvudsak berodde på att matcherna mot Helsingborg har derbykaraktär för HBK (helsingborgarna får gärna fortsätta att tycka att det inte alls är något derby eftersom det verkar innebära att deras spelare inte får någon extra tändvätska inför matcherna), på revanschlusta efter den usla insatsen i Gefle, på något helt annat eller på en kombination av allt låter jag vara osagt. Jag kan bara konstatera att om spelarna kämpar lika frenetiskt i matcherna framöver så kommer vi garanterat att klättra några placeringar innan serien är slut.

I programbladet skrev för första gången någonsin vår nya ordförande Birgitta Johansson och till min glädje noterade jag meningarna "Och parallellt med det sportsliga så går HBK nu sin kanske viktigaste match någonsin - den för att få till stånd en ny arena. Detta som en förutsättning för att effektivt och med kraft kunna möta konkurrensen från övriga allsvenska klubbar. Låt mig återkomma till detta, liksom till övriga aktuella frågor som vi i styrelsen har att hantera framgent, i kommande matchmagasin." Ska bli spännande att se hur arenafrågan utvecklar sig under Birgitta Johanssons styre.

För övrigt ruskigt pinsamt för Göteborg som arrangörsstad att gräset på Ullevi är så uselt att matchen mot IFK Göteborg måste flyttas. Nu blir det nästan två veckors väntan på nästa HBK-match.

Inga kommentarer: