lördag 16 mars 2024

En cupfest är slut

Förhoppningen om Europa tog slut på Örjan idag. Och det är egentligen inte mycket att säga om. Redan från början var MFF en svår motståndare och med tre tongivande spelare borta (bästa mittfältaren AAA, vassaste anfallaren Naeem Mohammed och stabila islänningen Gisli Eyjolfsson) såg det ännu tuffare ut.

I första halvlek lyckades vi hålla 0-0 och det fanns till och med ett par HBK-chanser som absolut kunde resulterat. Men i början av andra halvlek drog MFF ner rullgardinen med två snabba mål och resten blev en transportsträcka.

Tim Rönning har jag hyllat tidigare men idag tycker jag att han faktiskt missade vid ett par av målen. Det håller inte. Ska vi störa ett lag som MFF måste målisen vara på topp.

Om jag räknat rätt har Ante G 7 insläppta mål och 4 mål framåt under den tid han spelat i cupen. Gabriel Wallentin har 2 insläppta och 5 mål framåt under den tid han spelat. Är det en slump?

Var har hänt med RWP? Idag, med flera spelare borta, petas han som forward av en floppande yttermittfältare (lillebror Granath ska dock ha beröm för dagens insats). Och det är fullt begripligt, vår forne skyttekung har väl inte ens skapat en halvchans under de minuter som han faktiskt fått i cupen i år.