söndag 26 mars 2023

Aftonbladet slår Expressen – men båda duger

En sak som är trevlig med att återigen vara i allsvenskan är att HBK – faktiskt – får en del nationell uppmärksamhet igen. Visst kan man gnälla på att nationell media ibland har en ganska grund kunskap om HBK, men de guider som kvällstidningarna producerar inför varje säsong är numera betydligt bättre än de en gång var.

Jag har gått igenom både Aftonbladets och Expressens varianter och kan konstatera att båda två är helt okej. Visst finns det märkligheter i betygsättning av spelarna (till exempel ger Expressen Alexander Johansson sämsta möjliga betyg, medan Aftonbladet anser att Gabriel Wallentin och Phil Ofosu-Ayeh är lika bra och rankar Malkolm Nilsson och Villiam Granath på samma nivå) och man får dras med enstaka direkta felaktigheter (som att Aftonbladet hävdar att vi var nykomlingar 2015), men på det hela taget är det välgjorda produkter.

Om du ska välja en enda så hade jag tagit Aftonbladet. Det känns som att den går lite djupare, det är roligt att de försöker sig på att analysera serierna ända ner till division 3 och man slipper pinsamheter som Expressens försök att göra sig lustiga över Chat GTP:s svar om allsvenskan 2022 (den som har gjort grundläggande research vet att Chat GTP:s data i huvudsak sträcker sig till 2021).

Ännu en sak som överraskar positivt, sett till den gängse bilden av kvällstidningarna, är journalisternas tips. Av Aftonbladets arton tippare tror bara en att vi åker ur direkt och två att vi får kvala. Av Expressens sju tippare har noll oss under nedflyttningsstrecket och två på kvalplats. Själv brukar jag ju gärna tro på HBK, men jag skulle nog själv placera oss på kvalplats om jag skulle tippa.

För övrigt ska det bli spännande att se vad HP:s än så länge okända satsning ”Onside Allt om HBK” levererar.

Inga kommentarer: