söndag 22 januari 2023

Pinsamt – men himlen är blå!

Man kan skylla på att det är årets första match. Man kan säga att det är en träningsmatch och att resultatet då inte har en betydelse. Man kan hävda att man tränar mycket hårdare än andra och därför är slitna. Man kan peka på att det inte var en ordinarie startelva och många inhopp. Man kan lyfta fram att flera spelare är nya och att ”samhandlingen” därför brister.

Det mesta av ovanstående gör vår manager och andra i HBK-led efter gårdagens storförlust mot Öster. Sanningen är att det är rejält pinsamt att bli fullständigt utklassade på hemmaplan av ett lag från en lägre serie, oavsett hur många ursäkter man hittar. Målvakten Malkolm Nilsson står dessutom indirekt och något oväntat för en rejäl sågning av sina lagkamrater när han säger att det inte ”är den här elvan och de här spelarna som kommer att spela tillsammans när det väl gäller sedan” – alltså att spelarna som spelade igår inte duger när det blir allvar. För så himla långt ifrån ordinarie var inte startelvan, det är väl bara Albin Ahlstrand, Malte Påhlsson (utbytt efter drygt en kvart) och möjligen Gabriel Wallentin som vi kan vara tämligen säkra på inte är med ”när det väl gäller sedan”.

En helt annan nyhet är däremot glädjande. Svenska Fans-sidan Himlen är Blå har väckts till liv igen och nya redaktören Fredrik Johanson tror jag har goda förutsättningar att göra ett bra jobb. Även han är exil-HBK:are och en passionerad sådan. Lägger man så mycket tid som han gjort på HBK genom åren kan han säkert sköta HÄB bra också.


Inga kommentarer: