tisdag 29 november 2022

Utrensningen fortsätter

Utrensningen fortsätter. Ännu en av spelarna som var dominanta när vi gick upp 2020 lämnar nu HBK: Emil Tot Wikström. Tråkigt, men ändå begripligt. Tot Wikström är talangfull, men efter det lysande 2020 har han haft mycket svårt att få ut sin kapacitet. Ett miljöombyte kan kanske hjälpa honom.

Eftersom ETW hade kontrakt är det tydligt att Haglund inte tror på honom. Det stämmer ju dessutom med det som vår manager sade tidigare den här månaden: att han vill ha spelare som är bra i det fysiska spelet i allsvenskan. Mycket kan man säga om Tot, men fysiskt stark är inte ett av attributen.

Haglunds nuvarande resonemang om att HBK behöver andra sorters spelare i allsvenskan är för övrigt paradoxalt nog ett underkännande av det betyg som han gav laget och sig själv efter förra säsongen. Vår manager hävdade ju tidigare i år att han skulle ändrat ”absolut ingenting” om han skulle få spela om 2021. Så låter det inte riktigt nu. Men visst, lås oss se det positivt: Magnus Haglund verkar ha reflekterat och tagit in nya tankar, istället för att bara tjurskalligt hävda att han gjorde allt rätt 2021. Det kan kanske ge ett gott resultat 2023.

Inga kommentarer: