torsdag 13 maj 2021

Tungt poängtapp på övertid

Alla våra allsvenska bortamatcher har slutat med förlust, men på hemmaplan är vi fortsatt obesegrade. Dagens 1-1 mot Mjällby känns dock som en förlust. Inte för att det var orättvist (Mjällby hade gott om chanser att kvittera innan 1-1 kom) och inte för att domaren gjorde en miss (visst hade han kunnat döma HBK-frispark före kvitteringen, men det var inte givet och jag sparar min ilska till de uppenbara domarmisstagen), men för att vi verkligen hade behövt en seger och för att Mjällby är ett av de lag som vi trots allt har chans att komma före i tabellen. Nu har vi halkat ner på kvalplats, har mycket svårt att få in bollen i mål, upplever stora problem att hålla en ledning och är drabbade av mängder med skador (även om Mikael Boman, som gick av tidigt, inte ska vara skadad). Det känns som att 2021 kommer att bli en krampaktig kamp för att klara kontraktet.

Surt för Malkolm Nilsson, som gjorde flera fina aktioner, att inte få hålla nollan. Det hade han förtjänat.

Hade det inte varit bättre att byta in Alexander Berntsson istället för Erik Ahlstrand, när Mjällby matade in bollar mot den store buffeln Jacob Bergström? Med Berntsson på plan tror jag inte att 1-1 kommit.

Marcus Antonsson har nu tre mål på sex matcher. Det är imponerande. Klarar han att hålla det snittet bör vi nog ordna nytt kontrakt, trots allt.

Inga kommentarer: