lördag 14 mars 2020

En värld som skakar

Vi lever i en värld av förändring. Exakt vilka effekter coronaviruset kommer att leda till kan vi bara spekulera om, men en sak är säker: det kommer att bli effekter, stora sådana. HBK visar dock prov på häpnadsväckande svag omvärldsbevakning. Bara timmar innan det väntade beslutet om att stoppa större evenemang går klubben ut med ett hurtigt twitter-meddelande om att man snart kan köpa biljetter till premiären. Dagen efter får man så med svansen mellan benen meddela att biljettsläppet är uppskjutet.

Hur kommer då corona att påverka svensk fotboll och vårt kära HBK? Svårt att säga, men frågan är när, hur och till och med om superettan kommer att spelas i år. Många klubbar, både i Sverige och i andra länder, kommer sannolikt att få det oerhört tufft att överleva ekonomiskt. Kanske kommer elitfotbollen att stöpas om rejält efter denna tid.

Och även om fotboll i Sveriges andradivision kan kännas futtigt när världen skakar så ska naturligtvis HBK fortsätta att gnugga på med det som faktiskt kan göras. Och då är det väldigt bra att släppa Andreas Hadenius. Han är visserligen en habil superettan-spelare som säkert kunnat göra en handfull matcher för oss i år, men samtidigt är han inte helt billig i drift, utan framtid i klubben (jag hade haft mycket svårt att se att han skulle stanna efter att kontraktet går ut) och skulle riskera att stoppa egna talanger från speltid. Dessutom är vår trupp riktigt bred. Nu tillkommer dessutom det faktum att vi inte har en aning om hur säsongen ser ut och då är det naturligtvis än mer rätt att kapa de kostnader som man kan kapa. Med tanke på det grämer jag mig än mer över den onödiga värvningen av Joseph Baffo förra veckan.

Inga kommentarer: