måndag 11 september 2017

Uselt, märkligt och ljus i mörkret

"Snöplig förlust mot Häcken", skriver hemsidan om gårdagens match. Knappast med sanningen överensstämmande. "Fullständigt rättvis förlust mot Häcken" vore betydligt mer passande. För visst har vi gjort många mindre bra insatser i år (inte minst på senare tid), men frågan är om inte gårdagens var den allra sämsta. Uselt passningsspel, viljelösa närkamper, ängslig offensiv och tama avslut. Häcken var kanske inte heller bra, men ändå minst en klass bättre.

Värvningen av Tryggvi Rafn Haraldsson framstår som allt mer märklig. Minns ni att vår ordförande Tony Karlsson talade om att han skulle fylla Sead Haksabanovics position? Om inte islänningen får en enda minuts speltid när vi spelar uselt, jagar mål och saknar flera ordinarie spelare – när tusan är det tänkt att han ska spela?

Finns det då några ljus i mörkret? Ja, två stycken: Gabriel Gudmundsson har tagit stora kliv, även om han fortfarande i mitt tycke brister en del i speluppfattning. Och bara en av våra närmaste konkurrenter vann. Att ta igen sex poäng på de kvarvarande åtta matcherna blir mycket svårt, men är inte omöjligt. Att ta igen nio poäng på åtta matcher hade i praktiken varit omöjligt.

Inga kommentarer: