torsdag 8 juni 2017

Janne petas – in kommer Igor!

Janne Jönsson får stiga åt sidan som tränare och in kommer Igor Krulj. Väldigt överraskande – och ändå inte, med tanke på Tony Karlssons sågning häromdagen.

Det här påminner inte så lite om 2011. Då hade vi också en namnkunnig tränare, ett lag med inlånade utländska spelare som denne tränare tagit in, ett bra spel men få inspelade poäng under våren, valde att kicka tränaren under sommaren och tog in en oerfaren ung ersättare från de egna leden. Resultatet blev inte jättebra: Jens Gustafssons halva 2011 var till och med sämre än Pep Clotets. Låt oss verkligen hoppas att Igor Krulj lyckas bättre!

För övrigt kan vi konstatera att tränarbyten inte gett någon positiv effekt i HBK sedan vi lade oss till med vanan att kicka tränaren. Det blev inte bättre när Lasse Jacobsson ersatte Janne Andersson, det blev inte bättre när Pep Clotet ersatte Lasse Jacobsson, det blev inte bättre när Jens Gustafsson ersatte Pep Clotet och det blev inte bättre när Janne Jönsson ersatte Jens Gustafsson. Återigen – låt oss hoppas att Igor Krulj bryter mönstret!

Janne Jönsson blir nu manager. Det låter mest som att man skapar en roll åt honom eftersom man ändå ska betala hans lön i ett halvår till, precis som man var tvungen att göra med Lasse Jacobsson efter att han fått sparken.

Inga kommentarer: