söndag 9 april 2017

Bragden på Stadsparksvallen

Efter 51 minuter står det 0-2 och vi har en man utvisad – och så blir 2-2 slutresultatet! Det är inget mindre än en bragd av HBK. Och vi kunde till och med fått med oss tre poäng, med tanke på Alexander Ruud Tveters stenhårda skott som var på väg mot krysset och Sead Haksabanovics stolpskott. Fast en seger vore kanske för mycket och J-Södra hade i ärlighetens namn också chanser att avgöra.

Sead Haksabanovics allsvenska inledning är fantastisk. Jag visste naturligtvis att han var bra, men även om motståndet är tuffare än i fjol så har han utvecklats ännu mer och skapar ständigt chanser, trots att han tas väldigt hårt. Underbart att vi får njuta av honom i HBK-stället.

Även vår andra målskytt Alexander Ruud Tveter har tagit stora utvecklingskliv. Han är en grymt stark bollmottagare, kvick i fötterna och kan onekligen skjuta. Idag ett mål och en assist – nu toppar norrmannen poängligan i allsvenskan.

Och så måste vi lyfta fram Isak Pettersson. Inte nog med att han räddade en straff, han stod också för flera andra fina prestationer. Visst, kanske kunde han stoppat första målet, men nu känner jag mig trygg med att han håller i allsvenskan.

För övrigt är kan vi konstatera att tre av våra fyra nyförvärv från utlandet har dragit på sig kort trots att ingen av dem deltagit i mer än drygt en match. Kanske inte riktigt vana vid allsvenskans bedömningsnivå?

Inga kommentarer: