söndag 19 juli 2015

Stojan är hela skillnaden

Ännu ett kryss på bortaplan – fjärde raka. En fin vana, särskilt som den på senare tid kombinerats med två raka hemmasegrar.

Den fina trenden kan, enligt min mening, framför allt hänföras till en enda man: Stojan Lukic, som nu räddar bollar han släppte förbi sig i våras. Statistik säger verkligen inte allt, men ger ändå en tydlig fingervisning. De sex senaste matcherna har Lukic släppt in tre mål (0,5 mål per match), att jämföra med 18 på de tio första (1,8 mål per match). Hans räddningsprocent är nu, trots den svaga inledningen, en av allsvenskans bästa. Den offensiva utdelningen har däremot inte blivit särskilt mycket bättre: fem mål på de sex senaste matcherna (0,83 mål per match), att jämföra med sju på de tio första (0,7 mål per match).

För övrigt var det tur att vi inte drog på oss några varningar igår. Vi behöver alla spelare vi kan skaka fram – truppen är så tunn att alla tillgängliga a-lagsspelare utom Perparim Beqaj var med uppe i Sundsvall. Av våra sju avbytare igår har tre aldrig spelat i allsvenskan, två aldrig startat en allsvensk match och de sista två gjort totalt tio allsvenska matcher från start.

Inga kommentarer: