söndag 29 mars 2015

Expressens guide bäst igen

Nu drar det ihop sig: genrepet är avklarat och spelarna fick äntligen känna på segerns sötma igen. Säkerligen mycket viktigt att för att skaka av sig de usla resultaten på sistone.

När säsongspremiären är nära innebär det att kvällstidningarnas guider finns att köpa i affären. Jag kollade igenom dem från ett HBK-perspektiv och där är inga större misstag. Framför allt Expressens guide håller hög klass, medan Aftonbladets är mer hafsig med en hel del små slarvfel (Laul skriver Jens Gustavsson, Sead Haksabanovic påstås vara "Sveriges mest spännande 16-åring" trots att han bara är 15 år, det sägs att vi tappat åtta man från startelvan, vår reservmålvakt får ett c i förnamnet).

Betygsättningen av spelarna är naturligtvis ingen objektiv vetenskap, men det är intressant att jämföra de båda tidningarnas uppfattning av våra spelare. Ingen HBK:are får mer än 3 i betyg av någon tidning. Fem spelare får treor i båda guiderna: Mohammed Ali Khan, Christoffer Andersson, Jesper Westerberg, King Osei Gyan och Junes Barny. En trea och en tvåa får Stojan Lukic, Viktor Ljung, Fredrik Liverstam, Joseph Baffo, Antonio Rojas och Snorre Krogsgård. På målvaktssidan delar båda tidningarna ut totalt fyra poäng, men där Aftonbladet tycker att Stojan Lukic och Malkolm Nilsson båda är värda två plus så anser Expressen att Lukic ska ha betyget tre och ger Nilsson endast en geting.

Expressens journalister är betydligt mer generösa mot HBK i sina tips: ingen enda av de 18 tror att HBK trillar ut men en spår att vi får kvala, medan 4 av Aftonbladets 15 journalister tippar HBK på nedflyttningsplats och ytterligare en tror på en kvalplats. Den som tippar oss allra högst av alla de 33 är Aftonbladets Henrik Rydström som har HBK på nionde plats.

Inga kommentarer: