onsdag 18 februari 2015

Mångmiljonminus ingen överraskning

Årsredovisningen var ingen jättekul läsning – HBK gjorde förra året gjorde ett resultat på minus 5,5 miljoner kronor trots ett kapitaltillskott på 625000 kronor. Det ska sägas direkt att jag inte på något sätt är en expert på att tolka årsredovisningar, men siffrorna är inte särskilt överraskande för mig. Resultatet 2013 räddades ju genom kreativ bokföring av Valmir Berisha-pengarna. När vi nu inte hade sådan flax att en av våra spelare blev skyttekung i ett VM även 2014 så kunde man nog förvänta sig ett resultat i den här klassen.

Däremot måste jag säga att jag är överraskad av att jubileumsfirandet och den fina jubileumsboken har varit engångsutgifter. Jag trodde i min enfald att man i det här ekonomiskt prekära läget såg till att både boken och övrigt firande åtminstone bar sina egna kostnader. Jag – och förhoppningsvis många andra HBK:are – hade till exempel varit beredd att betala det dubbla för boken.

Att vi nu har negativt eget kapital innebär alltså att vi nu måste få en godkänd handlingsplan för att få elitlicens även 2016. Även om alla klubbar utom ÖSK klarat sig från tvångsnedflyttning på grund av utebliven elitlicens så är det naturligtvis ett stort orosmoment. Några fler spelarförstärkningar blir det inte heller, av allt att döma.

Ska man ändå se något positivt i rapporten så låter det naturligtvis bra att budgeten för 2015 visar plus och att minskningen av intäkterna 2014 delvis förklaras av en förändrad fördelning mellan åren, vilket ska vara positivt för 2015 års resultat.

Och så har den tilltänkta nya styrelseordföranden presenteras: Tony Karlsson. Här kan man läsa en del om honom. Jag är försiktigt positiv.

Inga kommentarer: