lördag 10 januari 2015

Anfallsduo med potential

I går kväll blixtrade det plötsligt till på silly season-fronten: både Dominic Adiyiah och Dardan Rexhepi är aktuella för HBK. Om vi tittar närmare på de två anfallarna kan man se en tydlig likhet: båda två har setts som lovande, men har haft svårt att leverera på seniornivå.

Ghananen Dominic Adiyiah vann skytteligan och utsågs till turneringens bästa spelare när Ghana vann U20-VM 2009. Han gick till Milan 2010, men spelade inte en enda match för det italienska storlaget. Istället har han tillbringat tid i en mängd olika klubbar, men aldrig gjort mer än fyra mål på en hel säsong. Han fick speltid för Ghana under VM 2010, och jag gissar att han därmed skulle kunna platsa som Fiddes "oh shit"-spelare.

Dardan Rexhepi öste in mål i ungdomslaget i MFF, men på seniornivå blev det bara fyra strutar på fyra säsonger. MFF trodde dock så pass mycket på honom att man såg till att ha en återköpsklausul när man släppte honom till Brommapojkarna. Men inte heller i BP lossnade det målmässigt: fyra spelmål på 27 matcher för Rexhepi.

Man kan alltså konstatera att det rör sig om ganska typiska HBK-värvingar: spelare med en oförlöst talang. Vår nya tränare Janne Jönsson har ju ett rykte om sig att vara bra på att utveckla talanger, så det här känns riktigt spännande.

Och i andra änden av silly season, spelare som lämnar, är det naturligtvis helt rätt agerat av HBK att inte längre vänta på den velige Richard Magyar.

Inga kommentarer: