onsdag 19 november 2014

Tack Jens och välkommen Janne!

Det var verkligen en överraskning när jag läste att HBK kickat Jens Gustafsson. Gustafsson har gjort ett synnerligen gott jobb. Han har gjort bra värvningar utifrån förutsättningarna och utvecklat spelare, spel och resultat kontinuerligt under sina dryga tre år här. Andra halvan av serien i år var HBK ett av seriens bästa lag.

In kommer alltså Jan Jönsson. En legendarisk HBK:are, som jag faktiskt minns som spelare från min barndom. Riktigt fina meriter som tränare. Det finns alltså goda förutsättningar att det här kan bli riktigt bra. Men jag ser några orosmoment:
* Vi ska nu punga ut pengar till två tränare under ett år. Vad gör det med ekonomin? Måste vi banta i spelarbudgeten ytterligare?
* Hur hungrig är Jönsson egentligen? Det låter nästan som att det viktigaste skälet till att han tar sig an HBK är att klubben finns nära hans bostad.
* Hur ska det gå med truppbyggandet? Vi har haft kaskader av provspelare här, som Jens Gustafsson har granskat. Hur mycket är det värt nu? Och vad tycker Jönsson om de spelare som vi trots allt har valt att skriva kontrakt med senaste tiden: Antonio Rojas och Christoffer Andersson? Kanske är det inte de killarna som han hade velat satsa på?

Och apropå provspelare så påstår UNT att Viktor Lövgren, en ytterback som ratats av Sirius, ska provspela med oss. Låter mycket märkligt.

Inga kommentarer: