söndag 21 september 2014

Tre poäng mot våra friends i AIK

Vår favoritmotståndare AIK var friendly nog att pricka virket istället för mål och det blev en taktisk triumf med fembackslinjen.

Men trots att AIK hade en del chanser ska vi inte glömma att även vi hade flera riktigt högkaratiga lägen, till exempel inlägget från höger i inledningen som AIK-målvakten turligt räddar med hälen till hörna, Viktor Ljungs nick utanför tomt mål när AIK-målisen samtidigt boxar honom i huvudet, Kristoffer Fagercrantz gratisläge när målvakten var långt utanför straffområdet och samme mans friläge på övertid.

Var kom Johan Blombergs varning ifrån? Bland de märkligaste gula kort jag har sett.

Kommer King Gyan någonsin att spräcka nollan? Han skjuter och skjuter, ofta i andravågen efter hörnor, men får aldrig in den. 25 skott står han noterad för i statistiken, och därtill har han säkert ett tiotal blockerade försök.

Jag hade förresten fel när jag påstod att det var tre raka bortasegrar inklusive cupmatchen senast - det var ju fyra raka då. Nu är det fem, varav fyra i allsvenskan. Vinner vi mot BP också slår vi klubbrekord. Det hade varit fint med ett sådant under 100-årsjubileet.

Inga kommentarer: