torsdag 8 maj 2014

2-2 en förlust enligt HBK

Att HBK är besvikna efter dagens 2-2 mot AIK behöver man inte tveka om när man tittar in på hemsidan:Jens Gustafsson har varit utsatt för massiv kritik på HÄB senaste tiden. Och visst: vi ligger fortfarande jumbo, men jag instämmer inte i kritiken. Vi spelar ju faktiskt mycket bättre i år än i fjol. Visserligen hittills bara på hemmaplan, men efter fyra fina hemmainsatser kan vi känna oss säkra på att kapaciteten finns. Tids nog kommer det även att lossna på bortaplan.

Men varför byttes inte dödströtte Antonio Rojas ut? Om det var så, som skrivs på HÄB, att de möjliga avbytarna inte var redo efter 2-1-målet så är det ju ett misstag att inte ha dem redo.

Även om jag inte är så missnöjd som många andra tackar jag självklart inte nej till förstärkningar. I dagens HP säger Jens att vi behöver två-tre nya spelare under sommarfönstret. Vilka positioner tänker han på? Innermittfältet är väl givet, men sedan? För egen del hade jag faktiskt funderat på att ta in en ny målvakt, men det är väl inte så troligt att vi köper in en ersättare till Stojan Lukic mitt under säsongen.

Äntligen nätkänning för Gudjon Baldvinsson. Viktigt. Och Kiddi Steindorsson öser in mål. Fem av sju mål från Island hittills alltså.

AIK passar HBK riktigt fint. Senaste fem tävlingsmatcherna mot solnaiterna har gett tre segrar och två oavgjorda.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man har väl en förlust mot AIK de fem senaste?

Exil sa...

Du har rätt. Av någon anledning fick jag för mig att HBK slog AIK i cupen i år igen. Men det var ju AFF. Korrekt är alltså två segrar och två oavgjorda på fyra senaste mot AIK.