söndag 13 april 2014

Två bra matcher är fler än en dålig

Vad ska man egentligen tro om HBK anno 2014? Först hopp efter en stark prestation mot ÖSK även om det blev noll poäng, sedan oro efter en svag insats mot Djurgården och så nytt hopp idag efter riktigt fint spel mot Norrköping, men bara en poäng. Jag kör Magnus & Brasse-matematik: två bra prestationer är fler än en dålig - så 2014 blir ett bra år!

Oavgjort idag må kännas som två förlorade poäng, men jag tror att det var oerhört viktigt att vi i alla fall tog poäng. Tre förluster hade sänkt spelarnas självförtroende och fansens humör drastiskt, och det fina spelet hade kommit i skymundan. Liknelserna med 2011 hade nog blivit många. Då, under Pep, spelade vi ju riktigt bra i början, men oflyt och märkliga domslut gjorde att poängen blev få.

Antonio Rojas och Fredrik Liverstam har ifrågasatts av många. Idag gör båda två helgjutna prestationer.

Joseph Baffo på vänsterbacken var en överraskning - men han gjorde det riktigt bra. Stabil bakåt och klev framåt en hel del. Den värvningen känns mer och mer rätt.

Men visst, så var det målen. Precis som under inledningen i fjol har vi svårt att sätta dit bollarna. Låt oss hoppas att det lossnar mot Häcken på onsdag.

Inga kommentarer: