onsdag 13 november 2013

Arenafrågan på väg mot avgörande

Arenafrågan har varit en följetång i ett decennium i Halmstad. Nu är det snart vara dags för beslut i kommunstyrelsen och förslaget är en utbyggd Örjans vall som får en maxkapacitet på 7135 personer. Det är väldigt tråkigt att kommunen har valt en lösning som HBK inte förespråkar.

Samtidigt pågår en process där de arenakrav som varit grunden till kommunens förslag kan vara på väg att luckras upp. Det skulle onekligen kännas bisarrt om Halmstad kommun fattar ett beslut som går emot HBK:s uttryckliga vilja för att uppfylla krav som inte gäller. Det blir spännande att se var det landar.

En sak som trots allt är positiv är att man från kommunens sida talar om att arenan kan byggas ut till att ta 12000 åskådare om behovet uppstår. Med tanke på vilken långbänk frågan varit hittills så tror jag dock knappast att det skulle vara särskilt enkelt att få igenom en utbyggnad, även om det var fullsatt en hel säsong.

Och det känns lite märkligt att Henrik Oretorp är en av personerna som man enligt kommunen kan kontakta om man vill ha mer information. En man som inte drar sig för att ljuga om fakta i ärendet och som beklagar att allmänheten fått insyn i frågan känns inte som rätt person i den rollen.

1 kommentar:

Gocke sa...

Den ombyggnad som nu är planerad innebär dock inte att HBK landar på endast 20 procent ståplats, utan utöver de 5710 sittplatserna finns ca 3500 ståplatser (1800 på norra, 750 på södra, samt 1000 ströplatser vid staket och i hörnor), varav det enligt 20 procentrsregeln bara få användas 1425.

Skulle ståplatskravet slopas har alltså HBK en arena med plats för ca 9200 åskådare efter ombyggnaden.