lördag 10 augusti 2013

Sällsynta segrar smakar sötare

Det finns en fördel med att HBK numera så sällan vinner i allsvenskan: segerns sötma är så mycket ljuvligare när man väl får smaka den.

Gudjon Baldvinsson var nästan osynlig större delen av matchen, men herregud så stark han var när han dödade tid i slutet. Och som han såg ut att njuta av det. Härligt att se en spelare som inte nått upp till sin förväntade kapacitet vara en så bra lagspelare.

Peter Nyström har fått mycket kritik, både i den här bloggen och på andra ställen. Därför måste hans prickfria insats idag uppmärksammas. Och är det en slump att två av årets tre segrar och två av årets tre nollor har kommit när Nyström spelat i mittförsvaret?

Gudjon Baldvinsson och Peter Nyström i all ära, men allra bäst idag var Jesper Westerberg och Stojan Lukic.

Och även om segern idag ger andrum så skulle det inte skada med en förstärkning under sommartransferfönstret. Hittills har vi inte värvat någon, men tre spelare har lämnat: Anton Tideman och Liridon Selamni till Oddevold och Malkolm Nilsson till Lunds BK, där han är tänkt att bli förstemålvakt och debuterade idag. Jens säger att man jagar vidare efter att ha misslyckats med några spelare som man var intresserade av. Någon som minns när vi senast gick igenom ett sommarfönster utan att en enda spelare utifrån anslöt? Det har i alla fall inte hänt sedan världens äldsta aktiva HBK-blogg startade.

Inga kommentarer: