tisdag 9 april 2013

Läge att låna ut några ungdomar?

Efter värvningen av Andreas Landgren har vi nu hela 28 man i a-truppen. Även om 18 tas ut till varje match så känns det som att det är ganska många spelare som är långt ifrån att ens få vara med i en allsvensk matchtrupp. Med största sannolikhet kommer inte Liridon Selmani, Joakim Wrele, Simon Silverholt, Anton Jonsson, Marcus Johansson och Malkolm Nilsson att göra många minuter i årets allsvenska, om ens några. Kanske kan också Kristoffer Thydell räknas in i skaran - efter Landgren-värvningen är han i bästa fall nummer fem på innermittfältspositionen. Så vad ska vi göra med alla de här ungdomarna? Jag tycker att vi borde överväga att låna ut åtminstone några av dem, för att ge dem matchning, så snart det är möjligt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Alla dessa spelare behövs i U21 Allsvenskan där de även får sin matchning.

Anonym sa...

Sen är det väl inte aktuellt förrän fönstret öppnar till sommaren igen?

Exil sa...

Det är knappast så att spelare "behövs" i U21, eftersom det inte är särskilt viktigt att vinna matcher där. Det är i praktiken en b-lagsserie, eftersom hälften av utespelarna får vara överåriga och även målvakten får vara överårig. Skulle någon eller några av dessa spelare lånas ut ger det större möjlighet för yngre talanger att få chansen att få erfarenhet i U21.

Senaste matchen i U21-allsvenskan var två (tre med Thydell) av de sex (sju) spelarna jag nämnde med i startelvan och en fick hoppa in. Tre saknades helt i den 16 man stora truppen.

Det stämmer säkert att det är först till sommaren som spelare kan lånas ut. Jag skrev att vi borde överväga att låna ut några "så snart det är möjligt".

Anonym sa...

U21-serien är ju till för att spelare utan speltid i A-laget ska få det där. Den håller dessutom väldigt hög kvalitet. Gällande vilka som var med senast så var det skador på Wrele, Johansson och Liridon så det är ju den enkla förklaringen till att de inte var med.

Sen var en av de stora anledningarna till U19-guldet förra säsongen att det var så få U21-matcher och U19-spelarna slapp därmed dubblera i större mån. I år är det ännu fler U19-matcher (och U21-matcher) så det blir en rejäl belastning om det ska spelas både i U19 och U21 varje vecka.

Exil sa...

Att Johansson varit skadad kände jag till, men att både Wrele och Selmani också skadat sig var nyheter. Nåväl, faktum kvarstår ju: det gör knappast något att U19-spelare får erfarenhet av spel i U21-allsvenskan, utan är snarare nyttigt. Och om det är svårt att dubblera så kan ju andra ta deras plats i U19 - U19-truppen består av 23 man enligt HBK:s hemsida.

Dessutom är det så att med den gigantiska trupp som vi har för tillfället, så blir det svårt att ens ge alla reserver i a-truppen matchning i U21 när alla eller nästan alla i truppen är friska.