tisdag 2 oktober 2012

Flytet fortsätter

Jönköping Södra var enligt rapporterna överlägset och hade 1-0 när Antonio Rojas blev utvisad. Det borde ha inneburit slutit på den nio matcher långa sviten utan förlust. Men HBK anno 2012 har marginalerna med sig och Mikael Boman kunde skicka in en kvittering. Ytterst viktigt, eftersom det innebär att BP kommer att ligga efter oss i tabellen, oavsett hur det går för dem mot TFF idag.

Kanske kan en förklaring till den svaga insatsen vara att HBK spelat tre matcher på åtta dagar med exakt samma manskap. J-Södra hade fått betydligt fler vilodagar mellan matcherna - de hade tre matcher på elva dagar. Därför är det skönt att spelarna nu får en hel veckas vila till derbyt mot Varberg, och inte behöver spela igen på lördag som det ursprungliga spelschemat sa.

Men Rojas utvisning kan bli ödesdiger - jag tycker att våra reserver på hans position helt enkelt inte håller klassen. I augusti gjorde jag en genomgång av vad våra innermittfältare hade för poängsnitt när de startat matcherna som just innermittfältare. Som jag skrev även då är siffrorna inte helt rättvisande, men jag tycker att de ger en tydlig fingervisning. Uppdaterade procentsiffror just nu är:
Jonas Gudni Saevarsson 1 match, 3 poäng = 100 procent
Kristoffer Fagercrantz 7 matcher, 19 poäng = 90 procent
Antonio Rojas 23 matcher, 53 poäng = 77 procent
Peter Nyström 13 matcher, 22 poäng = 56 procent
Kristoffer Thydell 6 matcher, 8 poäng = 44 procent

1 kommentar:

Anonym sa...

håller helt med dig när det gäller bänken. undra hur jens ska lösa detta.