tisdag 8 juni 2010

Kujovic till Turkiet?

Om inte Google Translate sviker mig så snackar turkiska klubben Kayserispor med Emir Kujovic. Jag gissar att det är stor risk att han drar som Bosman eller att vi får en struntsumma om vi släpper honom redan nu. Surt.

5 kommentarer:

Peter sa...

Men är det inte nästan det bästa som kan hända? Cabreras spelare förlänger väl aldrig kontrakt, och Emir har varit en av - faktiskt - Allsvenskans sämsta spelare så här långt i år. Kan HBK sälja honom i sommar, om så billigt, är det bättre än att ha en missnöjd oroskälla i truppen i höst.

Förresten - är "Gülkanbargs" verkligen det turkiska namnet på Falkenberg?

Exil sa...

Så kan man ju se det om man vill vara positiv. Men med det sättet att resonera (alltså att vi vet att Emir inte kommer att skriva på ett nytt kontrakt och att det inte är bra att ha en missnöjd oroskälla i truppen) så borde vi ju definitivt ha släppt Emir till Celtic i vintras. Då låg ju budet på nästan fem miljoner kronor, om HP:s uppgifter stämmer. Nu kommer vi väl att få högst en bråkdel av den summan.

Ilprofessore sa...

Google translate sviker inte dig! Det står att Kayserispor har redan inlett förhandlingar med både Halmstad och Emir. Om det är sant eller inte är en annan femma.

http://turkiskfotboll.com/2010/06/08/silly-season-anders-svensson-till-kayserispor/

Peter sa...

Exil: Klart att det vore bättre om vi hade sålt Emir då, men det var långt ifrån uppenbart i vintras. Då hade han ju just gjort sin bästa säsong, trivdes bra och ville satsa för att få ett fett utlandskontrakt. Inte mycket som talade för att han när serien väl drog igång knappt skulle hålla Superettan-nivå...

Exil sa...

Jag menade mest att om det är som du säger (att Emir inte kommer att förlänga kontraktet eftersom Cabrera är hans agent) så visste ju HBK det redan i vintras. Därmed borde HBK - eftersom Emir enligt ditt påstående inte har en tanke på att stanna länge i HBK - redan i vintras ha kunnat räkna ut att Emir skulle bli mycket besviken om Celtictransfern rann ut i sanden och därmed gissningsvis prestera sämre. Alltså borde vi antagligen (återigen givet att HBK vet att Emir inte kommer att förlänga kontraktet) ha accepterat Celtics bud.