måndag 15 september 2008

Sannarp platsen för vår nya arena?

Att HBK får en ny arena är en ödesfråga för klubben. Därför är det skönt att det ser ut som att Halmstads kommuns beryktade omvärldsanalys äntligen är klar. Sannarp är enligt kommunen enda alternativet för en ny HBK-arena, skriver HÄB. Området där Örjans Vall ligger idag blir bostäder. Att bygga om Örjan för att den ska klara kraven på en allsvensk arena i framtiden är lika dyrt som att bygga nytt.

Intressant att notera är att utredningen har gjorts i samråd med HBK (och gökungen Halmia). Om nu HBK har sagt okej till en Sannarps-lösning kastar det kanske nytt ljus över Arne Ekstrands plötsliga avgång i somras. Ekstrand var ju, om jag minns rätt, en stark motståndare till att HBK skulle flytta från det nuvarande läget invid Nissan. Birgitta Johansson verkar ha andra tankar.

För mig är läget av underordnad betydelse. Visst hade det varit trevligt om nya Örjans Vall (jag hoppas att vi slipper ett sponsornamn på arenan, men jag är kanske naiv) låg där den nuvarande ligger idag, men det viktigaste är inte VAR vi får en ny arena, utan ATT vi får den.

Förresten måste vi suga lite mer på den underbara karamellen som vi fick i lördags. Kolla in här och här och här.

Inga kommentarer: