måndag 28 januari 2008

Bättre lycka andra gången x 2?

Vi har haft både en misslyckad brasse och en misslyckad vitryss i klubben, men skam den som ger sig. Efter vitryssen Aliaksei Kuchuks provträningsvecka, som får Janne att varken säga bu eller bä, rapporterar nu Hallandsposten att HBK spanar in en anfallare som spelar i Brasilien. HP:s uppgifter känns dock väldigt tunna och ingen i klubben bekräftar att de stämmer. Antagligen har HP bara fått ett tips om att Wirmola sågs på ett flyg till Brasilien. Därifrån är det ju mycket möjligt att han har satt sig på ett anslutningsflyg till ett annat sydamerikanskt land. Det är också värt att notera att det inte explicit talas om en brasse, utan bara om en spelare som är verksam i landet.

Måste säga att det brasilianska spåret, om nu spekulationerna från HP skulle stämma, inte låter speciellt hett. Visst har en hel del spelare därifrån lyckats bra här, men minst lika många har varit ordentliga fiaskon. Känns som att andra klubbar har bättre koll på den marknaden än HBK, och att de antagligen är bättre på att vaska fram guldkornen.

En marknad som HBK däremot borde ha ordenlig koll på är den lokala halländska, och därför låter det riktigt tråkigt att talangen Joe Sise uppges ha tackat nej till klubben. Man kan undra vad tusan han ser hos Landskrona Bois, men inte hos HBK.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Delani var ju bra, han fick aldrig chansen bara.

http://alifeinstrawtown.blogspot.com/

Exil sa...

Delani var en hyfsad komplementspelare, som gjorde någon/några riktigt bra matcher (Helsingborg borta 2006 var han duktig minns jag). Han plockades in som en offensiv spelare och gjorde ett mål på 18 allsvenska matcher. Det är inte godkänt och det är absolut inte sådana spelare som vi ska skeppa hit från andra sidan jordklotet. Om Wirmola kommer tillbaka från Sydamerika med en spelare av Delanis kaliber blir jag grymt besviken.

Anonym sa...

Det är sant det du säger, men han fick fortfarande aldrig riktigt chansen.