lördag 22 september 2007

Fyra eller bättre

Royal League. Ett högtidligt namn, men knappast en turnering med någon kunglig glans. Ständigt hotad eftersom tv-bolagen inte är nöjda med tittarsiffrorna. Långt ifrån älskad av spelarna. Och inte heller tränarna är förtjusta.

Men Royal League är faktiskt oerhört viktig för HBK. Det var nämligen i samband med HBK:s deltagande i cupen premiäråret 2004 som fokus på allvar kom att hamna på hur erbarmligt dåligt Halmstad kommun har hanterat arenafrågan. Hemmamatcher som blev bortamatcher i Örebro och andra ställen tvingade upp arenadebatten på den politiska agendan. Ännu mer uppmärksamhet blev det naturligtvis när vi fick spela hemma borta även under Uefacupgruppspelet. Men det var Royal League-matcherna som drog igång det hela. Och resultatet blev bland annat att vi fick planvärme och att politikerna nu i alla fall talar om en ny arena.

Men nu, när arenafrågan för tillfället verkar lite svalare än förut, behöver temperaturen höjas några snäpp. Ytterligare några matcher som visar hur skandalöst dåliga förutsättningar HBK har kommer att ge ved på brasan och förhoppningsvis få folkopinionen att vakna igen. Och när folkopinionen vaknar, då vaknar politikerna också. Därför är det oerhört viktigt att vi blir minst fyra och får spela Royal League-matcher i vinter.

Nu slår vi BP i eftermiddag och tar oss ett steg närmare Royal League-platsen!

Inga kommentarer: