lördag 30 juni 2007

Inför silly season

Imorgon drar den igång: silly season. Förra året anslöt Gus, Magnus Arvidsson, Hasse Mattisson och Ajsel under den här perioden. Förutom Ajsel mycket rutinerade lirare. Utan tvekan hjälpte nyförvärven till att ordna nytt kontrakt för ett HBK som hade haft förtvivlat svårt att göra mål under våren.

I år är situationen annorlunda och behoven därmed också annorlunda. Som topplag behöver HBK egentligen inte göra mycket, om nu inte någon nyckelspelare försvinner eller bli skadad.

Trots allt cirkulerar vissa rykten:

Bilgin Aliosman. Öser in mål i sin division tre-serie. Född 1982 och fyller 25 i höst. Det påminner väldigt mycket om en annan kille med samma initialer: Björn Anklev, som också var en hejdundrande målskytt i trean och i tjugofemårsåldern när HBK värvade. Bilgin är alltså knappast en lirare som kommer att gå in och dominera i allsvenskan i år, men kan bli en okej komplementspelare på sikt. Mitt råd: köp om han inte kostar för mycket, men det gör inget om HBK väntar till i vinter.

Emil Salomonsson. En ung kille som är framgångsrik i söderettans överlägsna ledarlag Ängelholm. Troligen inte mogen för att bli ordinarie i allsvenskan, men kan kanske hoppa in någon gång i höst. HIF och IFK Göteborg är också ute efter honom. Mitt råd: köp nu! En typisk HBK-värvning. Emil är förhoppningsvis smart nog att inse att HBK kan utveckla honom betydligt bättre än HIF och IFK.

Sebastian Johansson. Gammal IFK Göteborg-mittfältare, som nu är proffs i Turkiet. Antagligen bra nog att konkurrera om en plats i startelvan, men det är redan trångt på HBK:s mittfält. Mitt råd: nja, stannar Dusan och Hasse inte är allvarligt skadad så behöver HBK inte lägga pengar på Sebastian Johansson.

Peter Larsson. Peter har haft en grym vår. Nu har genombrottet också börjat uppmärksammas utanför Halland. Då börjar naturligtvis spekulationerna. Elfsborg har nämnts eftersom Jon Jönsson sticker till Frankrike, men jag kan aldrig för mitt liv se HBK sälja Peter till en allsvensk konkurrent. FCK har också nämnts, men de har ju värvat en annan svensk, så det är nog inte aktuellt längre. Mitt råd: behåll honom i alla fall säsongen ut om inte det kommer ett oemotståndligt bud från utlandet.

Sedan tidigare är ju Marcus Sahlman klar för TFF.

Inga kommentarer: