lördag 18 oktober 2014

Reflektioner efter sjätte raka bortavinsten

Visst, jag har sagt det förut - men nu måste det allsvenska kontraktet definitivt vara klart i praktiken. Tack vare segern mot Kalmar idag försvinner den lilla teoretiska risken om Gefle och Norrköping inte spelar oavgjort imorgon eller om FFF får stryk på måndag.

Det där målet som Marcus Antonsson snubblade in mot BP var verkligen viktigt. Nu har det varit rena ketchupeffekten för HBK-supportern Antonsson: fyra mål på tre matcher. Han har ännu inte signerat kontrakt för 2015. Ska vi gissa att det är påskrivet inom de närmaste dagarna?

Apropå kontrakt så signalerade ju HP nyligen att både Antonio Rojas och Johan Blomberg är nära att skriva på förlängningar. Bland våra viktiga spelare har även King Gyan, Kiddi Steindorsson, Richard Magyar, Oliver Silverholt och Mikael Boman har kontrakt som går ut. Låt oss hoppas att så många som möjligt finns kvar i HBK även nästa år - då kan det bli ett riktigt roligt 2015.

För övrigt kan vi notera att King Gyan, efter att ha levererat fina passningar hela säsongen, till slut fick sin första assist när han passade fram till Mikael Bomans 0-1.

Och så fick vi idag se hur avgörande det är med bra mittbackar - Kalmars mittförsvarare gick bort sig vid alla tre HBK-målen.

Inga kommentarer: