lördag 21 juli 2012

Halvtid i serien

Halva serien är spelad, och tredjeplatsen så här långt är en framgång i mina ögon. Innan säsongen drog igång var min analys att vi har en stark startelva, men ingen särskilt bred trupp. Det har onekligen visat sig vara så - när vi de senaste omgångarna har haft viktiga spelare borta så har också resultaten försämrats markant. Sett ur det perspektivet är det ytterst märkligt att vår tränare medvetet har valt att inte använda en av våra bättre spelare.

Nu, när både halva serien är spelad och ungefär halva året har gått, skulle det också vara intressant att höra hur ekonomin har utvecklats. HBK ligger till exempel tvåa i publikligan med 3501 åskådare i snitt, men jag blir inte särskilt imponerad av den siffran med tanke på att det var gratis inträde i premiären och att vi har haft  två derbyn hemma. Kanske är det så att en försäljning av Richard Magyar, som det har tisslats om, är nödvändig för att rädda hem ekonomin.

Eftersom det är den tiden på året så finns det naturligtvis fler rykten. Ajsel Kujovic, Markus Halsti och någon FFF-mittback (Daniel Johansson tillbaka?) har påståtts vara möjliga värvningar på Himlen är blås forum. Andreas Litzell har medierna uppmärksammat. På väg ut verkar Richard Magyar och Jonas Gudni Saevarsson vara. Kalle Johnsson är naturligtvis intressant för klubbar som spelar i bättre sammanhang än Superettan, men det verkar som om han faktiskt kan vara beredd att stanna hos oss även nästa år - förutsatt att vi går upp i allsvenskan. Och när det gäller skyttekungen Gujon Baldvinsson känns det också som att han stannar åtminstone året ut.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan jag höra mer om Halsti och HBK?